דרור מרום

עליי ועל המקום שכאן
אם אני כותב שירים וסיפורים מאז שהייתי בן תריסר שנים, אז אתם יכולים להניח כי "המגירה" מתפקעת. התחלתי לכתוב במחברת הכי פשוטה…

במדור שירים

במדור סיפורים

במדור רשימות

במדור היקום

משהו מיוחד

מסע אמיתי בחלל – בין 3 מיליון גלאקסיות אמיתיות שצולמו ע"י הטלסקופ "סלואן"

צולם לראשונה החור השחור Sagittarius במרכז שביל החלב

החור השחור סגיטאריוס A כוכבית I צילום Event Horizon Telescope (EHT) Collaboration

היסטוריה: צולם לראשונה החור השחור הנמצא באמצע גלקסיית שביל החלב שבה שוכן כדור-הארץ. המאסה של החור השחור *Sagittarius A היא פי 4 מיליון מהמאסה של השמש. הוא צולם ע"י שרשרת של 11 טלסקופים על פני כדור-הארץ – היוצרים למעשה "עדשה" בגודל כוכב הלכת כולו. רוחבו של החור השחור הזה הוא 21 מיליון ק"מ.

הטבעת הצהובה שרואים בצילום היא גזים הסובבים את פתחו של החור השחור – שאיש אינו יודע מה מתרחש בתוכו. אחד מהגילויים ההכי מרתקים הנובעים מהצילום, הוא שזווית קיומו של החור השחור הזה פונה היישר לכיוון כדור-הארץ.

*Sagittarius A נמצא בקבוצת הכוכבים סגיטאריוס הנראית תמיד רק מחצי הכדור הדרומי של כדור-הארץ. כוכב הלכת סובב כידוע על צירו – ולכן מי שניצבים בחצי הכדור הצפוני או הדרומי רואים תמיד את אותם השמיים. יש הטוענים – ואני ביניהם, שהשמיים הדרומיים הם יותר מרתקים.

חור כזה שואב לתוכו חומר ואפילו אור, ודבר אינו יוצא ממנו בחזרה – לפחות בהתאם לידע שהמין האנושי מחזיק בו. אך השפעתו של סגיטאריוס איי כוכבית על הגלאקסיה היא מאוד קטנה. זהו חור שחור קטן, בניגוד לסופר-מאסיב בלאק הולס, שהמאסה שלהם יכולה להגיע למיליארדי פעמים יותר מזו של כוכב השמש.

שתפו אותנו:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן